Več o piškotkih

PIŠKOTKI

Piškotki so kratka besedila, ki jo spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in učinkovitejše.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa želi zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 preprečiti.


Na spletnih straneh Pal Media uporabljamo naslednje piškotke:

Piškotek za prijavo uporabnikov
Za prijavljanje registriranih uporabnikov na spletni strani Pal Media uporabljamo piškotek z daljšo življenjsko dobo in svojim uporabnikom s tem omogočamo, da jim prijavnih podatkov ni treba vpisovati vsakič, ko obiščejo našo spletno stran.

Piškotek za analizo
Piškotek namenjen analitiki in merjenju obiskanosti spletnih strani.

Piškotek za delitev preko socialnih medijev (Facebook, Twitter, Google+ itd).


Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Microsoft Edge
Opera (v angleškem jeziku)
Safari (v angleškem jeziku)

V primeru, da piškotke izključite, bodo nekatere funkcije spletne strani onemogočene.